Известие

Collapse
No announcement yet.

За климатика на 146 1.4ТS?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobo
    Първоначално публикувано от valjo
    та да си допиша впечатленията....
    тука няколко дни е жегаво, и си требе климатик - за кво караме коли с клима ако не го пускаме, та

понеже па се спъва, а сме "рацери' ....

та според мен цаката е следната, пускате да върти само вътрешен въздух, нагласяте температура ок. 20-21 градуса - а не LOW
    и не го спирайте, дори дето се вика да ви угасне колата....

след първоначалния шок, климатроника изкл компресора и само поддържа температурата, и е много по-добре и наистина не се усеща

друго, някъде бях чел че ЕКУ-то като отчете ТПС на 100% и отцепва компресора, демек, ако сте много на зор, педала до ламарината

може и да си внушавам сичко това, де, но не вреди да пробвате, еле ние с малолитражките
    Не си внушаваш всичко дет си написал тоя път е вярно Само дето при над 70% тротъл също изключва климатика

Това проверено ли е или само си чешете езиците щото и аз съм го чел това в Сервиз Менуала, но не съм го усетил и понеже ми вие компресора доооста няма как да не разбера дали е изключил когато го натисна яко. И според мен не изключва. По вероятно е на тия дето са с променливи обеми накомпресорите при по високите обороти компресора да занижава режима на работа но чак да изключва .. не съм сигурен.
    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от DeX
      Първоначално публикувано от Bobo
      Първоначално публикувано от valjo
      та да си допиша впечатленията....
      тука няколко дни е жегаво, и си требе климатик - за кво караме коли с клима ако не го пускаме, та

понеже па се спъва, а сме "рацери' ....

та според мен цаката е следната, пускате да върти само вътрешен въздух, нагласяте температура ок. 20-21 градуса - а не LOW
      и не го спирайте, дори дето се вика да ви угасне колата....

след първоначалния шок, климатроника изкл компресора и само поддържа температурата, и е много по-добре и наистина не се усеща

друго, някъде бях чел че ЕКУ-то като отчете ТПС на 100% и отцепва компресора, демек, ако сте много на зор, педала до ламарината

може и да си внушавам сичко това, де, но не вреди да пробвате, еле ние с малолитражките
      Не си внушаваш всичко дет си написал тоя път е вярно Само дето при над 70% тротъл също изключва климатика

Това проверено ли е или само си чешете езиците щото и аз съм го чел това в Сервиз Менуала, но не съм го усетил и понеже ми вие компресора доооста няма как да не разбера дали е изключил когато го натисна яко. И според мен не изключва. По вероятно е на тия дето са с променливи обеми накомпресорите при по високите обороти компресора да занижава режима на работа но чак да изключва .. не съм сигурен.
      Проверено е изключва само дето съм убъркал понятието тротъл с лоад А лоада на мотора на по-новите не се определя само по тротъл позишъна
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

ахам ама моя никога не изключва ... нема значение лоад, тротъл. Винаги баца. Дали може да има проблем некакъф?
        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Колеги, изчетох темата ама отговор на въпроса ми не намерих.

Климатика ми не се включва от копчето в купето, иначе си работи. Според един майстор или е реле /една червена кутийка над казанчето с водата/ или е бушон, ама майстора не е електричар а е по климатици.

Въприоси:

Къде да ида да ми го подленат?
          Какъв е фреона, с който се пълни?
          Кой е бушона за климатика?
          Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!

Comment

Първоначално публикувано от Patsimir
            Същото питане плюс въпрос къде е най-хубаво да отида да го презаредят тоя фреон,че като пусна климатика пак си духа хладно,но не и студено?

п.п на 145/6 има слаган климатроник? Защото гледам в по-предишните постове е писано да се нагласяват някакви градуси и т.н.,та не ми стана ясно.....?!
            Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Първоначално публикувано от goro
              Първоначално публикувано от Patsimir
              Същото питане плюс въпрос къде е най-хубаво да отида да го презаредят тоя фреон,че като пусна климатика пак си духа хладно,но не и студено?

п.п на 145/6 има слаган климатроник? Защото гледам в по-предишните постове е писано да се нагласяват някакви градуси и т.н.,та не ми стана ясно.....?!
              Доколкото зная фреона е 134а
              Не говорим за климатроник а автоматична климатична система ама пуснете търсачката и четете
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Working...
              X